Min bygglogg

Min framtida modelljärnväg

2014-03-10 20:02 #0 av: MichaelE

Jag har haft modelljärnväg i 17 år måste erkänna att den har stått stilla de senaste 8 åren.

Jag hade byggt upp en början på ett litet landskap i H0-skala men den sågades itu när jag flyttade. Idag har jag inte hållit på med min modelljärnväg mer än att testa loket och transformatorn som jag har.

Dock har jag stora planer för framtiden.

Den dagen jag skaffar villa så kommer jag inreda ett rum (läs dungeon/grotta) som kommer bli mitt hobbyrum. Jag kommer att köpa hem flera olika lok, vagnar och massvis med räls av C-skenan.

Det som kommer bli det mest spännande är att jag komer införskaffa en 3D-skrivare och bygga upp modeller i 3D på datorn som jag sedan skriver ut. Därmed kan jag skapa bungalows, moderna byggnader med stora fönster, trasiga bilar, specialdesignade broar och tunnelportar plus en massa annat gott för modelljärnvägen. 

Utöver det kommer jag att arbeta med Arduino (programmera elektronikkretsar) som gör att jag kan styra all belysning och så mycket annat som gör att samhällen känns så mycket mer levande. Som exempel kan jag göra att alla gatlampor tänds inte samtidigt utan distriktsvis och likaså med husen.

Det trista är att det ligger så långt in i framtiden och det kommer att kosta, men det kommer bli både kul och exklusivt när jag väl sätter igång.

Anmäl
2014-03-11 06:51 #1 av: LouiseKW

Låter som ett spännande projekt fast det ligger långt fram i framtiden.

Ska du bygga efter någon verklig station eller efter fantasi?

https://nouw.com/%C3%A4pplecider

Sajtvärd på Modelljärnväg

Anmäl
2014-03-11 09:22 #2 av: MichaelE

Det kan jag inte svara på i dagsläget.

Anmäl
2014-03-11 09:33 #3 av: LouiseKW

Låter i alla fall som ett spännande projekt :)

https://nouw.com/%C3%A4pplecider

Sajtvärd på Modelljärnväg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.